Танго небуття став широко відомим через  саундтрек до стрічки італійського режисера Marco Bellocquio про епоху Генріха IV, Mad King, на основі п'єси Луїджі Піранделло.
Фільм було відзнято в 1984. Подейкують, що танго Астора П'яццолли було написано в 1982 році для камерного ансамблю, та тільки використовувався у фільмі тільки. Інша версія стверджує, що танго було створено саме для фільму.

Старіння італійського аристократа, який вважає себе королем Німеччини Генріхом IV, після падіння з коня. Родичі зібралися в своєму особняку, намагаючись зрозуміти, що трапилося. Вони ж провокують шок, який може допомогти божевільному чоловікові повернутися до свого колишнього, нормального стану.
Аристократ, відтворений у фільмі Марчелло Мастроянні, свідомо (він тільки грає божевілля, приховавши таємницю замаху на його життя) намагається втекти від реальності і захистити свій внутрішній світ від брехні та ворожого середовища.
Стан головного героя називають 'Внутрішньою еміграцією'.
Тема «забуття» ("Oblivion") та мелодія, відповідна цьому стану, стають ключовими в сюжеті, червоною ниткою проходить крізь всю стрічку.