Колись Хідр, Вчитель Мойсея, закликав людство бути обережним

У певний день, за його словами, вся вода у світі, яка не була налита в ємкості, зникне водночас. Її замінить інша вода, яка зробить людство божевільним.

Лише одна людина (і це не був Мойсей!) прислухалася до значення цієї поради. Вона набрала запаси води  і віддалилася у безпечне місце. Там вона зберігала воду, і чекала, поки вода  у водоймах і надрах землі зміниться.
У призначену дату струмки перестали текти, криниці висохли, а чоловік, який послухав Хідра,  побачивши, що відбувається, пішов до своєї схованки та пив тільки збережену  в глечиках воду.
Коли він побачив, що струмки, ріки і водоспади знову наповнилися водою, він спустився до інших синів людських.
Там, раптово для себе він виявив, що всі люди думають і говорять якось зовсім по-іншому, ніж раніше; проте вони не мали пам’яті ні про те, що сталося, як не мали пам'яті й про попередження.
Коли він намагався говорити з ними, він розумів, що його вважають божевільним. До нього вороже ставляться і цькують. Встановилося цілковите нерозуміння одне одного
Спочатку ця людина  не пила  "нову" воду, весь час повертаючись до своєї схованки, вичерпуючи  свої запаси води, і так було щодня. Нарешті, вона стала настільки самотньою, що  прийняла рішення пити разом з усіма, бо не могла винести самотності.
Вона випила нової води, та стала такою, як інші.
Він одразу забув про власний запас спеціальної води, про пророцтво, а  його нові товариші почали дивитись на нього, як на божевільного, якого диво повернуло до "здорового глузду".

Кожен може провести свої паралелі в цій притчі. Наркозалежні люди і алкоголіки, можливо, впізнають в цій людині себе, до часів, коли почали кайфувати.

Представники релігій побачать, як Перше Слово Бога було спотворене, переписане і  забуте.

А що побачили у цій притчі ВИ?

Потаємне відкривається тим, хто готовий бачити

Здибимось!