<< Початок серії статей про те, що треба знати менеджеру сфери туризму, читайте, будь-ласка, тут

До послуг, які надаються в турпакетах ми віднесемо

Транспортування:

а) авіапереліт

Photo by Jerry Zhang / Unsplash

В турпакеті можуть бути квитки на рейс 2-х видів:
Регулярний рейс - рейс, виконуваний авіакомпанією регулярно, протягом певного терміну, в відповідно до заздалегідь опублікованих розкладу.
Чартерний рейс - рейс, який виконується авіакомпанією на замовлення туроператора і не має чіткого розкладу. Чартерні рейси організують туроператори, а регулярні рейси самі авіакомпанії. Чартерні рейси, на відміну від регулярних, організують тільки на період курортного сезону на масові напрямки.

б) Автобус

Photo by Scott Webb / Unsplash

Автобусні перевезення найчастіше використовуються в екскурсійних турах по Європі й на замовлення туроператорів.

Проживання та харчування

Photo by Joseph Kellner / Unsplash

Проживання та харчування - це проживання в готелі обраної категорії (зірковості), типу номера та харчування.

Трансфер

Трансфер - це послуга, яку надає туроператор для зручності клієнтів, тобто зустріч в аеропорту і доставка туристів у готель і назад в аеропорт.
Трансфер може бути груповий та індивідуальний. Зазвичай, у вартість туру закладається груповий трансфер, де туристи будуть доставлені до місця відпочинку разом з іншими туристами.

Фото Володимир Герасімов, Київ

Індивідуальний трансфер - трансфер туристів на автівці/минивені
(в залежності від категорії трансферу можливо також обрати марку автомобіля, зустріч туриста після паспортного контролю, зустріч з квітами, шампанським х полуницею і т. ін.,)

Індивідуальний трансфер не входить у вартість пакетного туру, його потрібно індивідуально запитувати у ТО. Агентська комісія при замовленні індивідуального трансферу не передбачена.

Страховий поліс

В Україні діє Закон про обов 'язкове страхування громадян, які виїжджають за кордон (медичне страхування, страхування від нещасного випадку). Страховий поліс надається туроператором, у якого купується тур. Він входить у вартість турпакета.

Страховий поліс передбачає:

надання медичної допомоги туристам або компенсацію понесених витрат за умов страхового випадку безпосередньо в країні, до якої поїхав турист, і діє на весь період перебування.

Photo by Arturo Castaneyra / Unsplash

<< Початок статті ви можете прочитати за посиланням


Продовження статті про те, як менеджер має працювати з клієнтом, як ідуть продажі і тури, читайте, будь-ласка тут >>

Photo by wang xi / Unsplash