Останнім часом, зважаючи на те, що  гостро не вистачає соціальної активності (так, все завдяки COVID-19), я став робити менше дописів в Блог.

Поки писав перший рядок, згадалося, що у мене є фотографії з Зоопарку містечка Оснабрюк (що на Нідерзакщині, в Німеччині), але зараз буде не про них.

Зараз буде -  трохи про сервіс Unsplash (www.unsplash.com) і про те, як можна робити дописи в блозі ("ой у блооозі, при дороооозі", - співаю), з цікавим контентом просто не виходячі з дому, тобто, не знімаючи власний контент, не ризикуючи заразитися коронавірусом.

Припустимо, ми хочемо написати статтю, ілюстрації до якої не будемо купляти і брати на 500pixel або у фото-банках.

Я покажу на прикладі системи для блога Ghost NodeJS, в якій і пишу цей текст, як просто здобути славу за чужий рахунок знайти ілюстрації.

Пишемо тему і текст. Потім...

  • Варіант перший
    Заходимо на unsplash.com, і в пошуку, англійською мовою, шукаємо цікаву тему, або по колекціям, або просто по якомусь ключовому слову. Сміливо завантажуємо вподобану світлину, бо Сервіс Ансплеш створений саме для того, щоб фотографії використовували безкоштовно! Вставляємо в блог. Вуаля!
Як шукати світлини на Unsplash?
Як знайти світлини для блогу безкоштовно?
  • Варіант другий
    Якщо у вас, як у мене, Ghost NodeJS система для блогу, вам поталанило, так само як і мені. Все що потрібно, в новому рядку вибрати  [див. малююнок нижче] Unsplash  - в пошуку знайти, так само, світлину. Вставити в простір допису.

Ілюструю

Як знайти, як вставити світлину в блог?
Фотографія Shifaaz shamoon / Unsplash

От і все! Легко.