Просвітлення - що це таке і як його досягнути?

Один жебрак сидів біля дороги більше тридцяти років. Одного разу повз цього місця йшов незнайомець.

- Подайте щось дрібненьке... монетку... на "хлєбушек"? - пробурмотів жебрак, механічно віпроставши до чоловіка стару бейсбольну кепку.

- У мене немає нічого, щоб дати тобі, друже,- відповів незнайомець.
Поміркувавши трохи, він запитав: "Що це за сидіння, на якому ти сидиш?
- Та, якась коробка... - відповів жебрак. "Просто рухлядь, стара коробка. Я сидів на ній стільки, скільки себе пам'ятаю.
- А чи ти, коли-небудь дивився, що всередині неї? - посміхнувся незнайомець. - "Ні", - сказав жебрак. - Який з того сенс?! Там немає нічого. - Але, поглянь! Цікаво що там всередині, - наполіг незнайомець. Жебракові ледь вдалося відімкнути заіржавілу коробку. І, здивований, повний недовіри до своїх очей, в захваті від того, що він побачив,  жебрак побачив , що коробка була заповнена старовинними золотими монетами.
Я - той незнайомець, у якого немає нічого, щоб дати Вам. І хто
каже Вам - подивіться всередину речей. Не в будь-яку коробку, як у цій оповіді, але куди-небудь ближче. Всередину себе самого.
- Але я не жебрак! -  почую я, - навіщо Ви так кажете?!
Той, хто не знайшов своє справжнє багатство, сяючу радість від Буття серед глибокого, непохитного світу, в який він потрапив, той жебрак, навіть якщо у нього є багатство. Він зариться на маленькі монетки, крішечки задоволення, дій, або підтвердження власної "сили", безпеки чи любові. В той час, маючи скарб, у якому не тільки всі ті речі, а й
нескінченно більше всього, що світ може запропонувати.

Дякую Екхарту Толлє, за прекрасну і своєчасну книгу:

"The Power of Now", Echart Tolle, 1998